بررسی و مقایسه‌ گرمایش از کف برقی با آبی

بررسی و مقایسه گرمایش از کف آبی با برقی

امروزه تعبیه‌ی سیستم‌های گرمایش از کف به امری رایج در اقصی نقاط جهان تبدیل شده است؛ چرا که علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی، هزینه‌ی کمتری نسبت به نصب و راه اندازی رادیاتورها دارد (مقایسه گرمایش از کف با رادیاتور) و همچنین احساس دل‌نشین و خاصی برای ساکنین به ارمغان می‌آورد.
گرمایش از کف به روشی گفته می‌شود که در آن لوله‌های مستحکم و انعطاف پذیر (گرمایش آبی) یا سیم‌ها و مجموعه‌ای از تشک‌های گرمایشی (گرمایش برقی) در زیر کفپوش هر واحد تعبیه می‌شوند. سیستم‌های گرمایش از کف انواع مختلفی دارند که از منابع انرژی مختلفی بهره می‌گیرند. در این مطلب به مقایسه‌ گرمایش از کف برقی با آبی خواهیم پرداخت و درباره‌ی ویژگی‌های هر یک صحبت خواهیم کرد.

سیستم گرمایش از کف آبی چگونه کار می‌کند؟

نحوه عملکرد گرمایش از کف آبی

در سیستم‌های گرمایش آبی، معمولاً از بخار آب یا آب داغ برای انتقال گرما استفاده می‌شود. همانطور که اشاره شد، شبکه‌ای از لوله‌های انعطاف پذیر در زیر کفپوش خانه نصب می‌شود که به یک منبع حرارتی مانند بویلر (دیگ بخار) متصل خواهند شد. به این ترتیب آب داغ از بویلر به داخل لوله‌ها سرازیر می‌شود و حرارت آب باعث خواهد شد کف واحد بطور یکنواخت گرم شود.

سیستم گرمایش از کف برقی چگونه کار می‌کند؟

نحوه کار سیستم گرمایش از کف برقی

گرمایش از کف برقی نوعی سیستم گرمایش الکتریکی است که از نیروی مقاومت الکتریکی برای ایجاد گرما در کف خانه استفاده می‌کند. در این سیستم، مجموعه‌ای از سیم‌های رسانای الکتریسیته در زیر کفپوش خانه نصب می‌شوند؛ در زیر این سیم‌ها معمولاً عایق حرارتی کار گذاشته خواهد شد تا از انتقال گرما به سمت پایین جلوگیری شود.

سیم‌های رسانا به منبع اصلی برق ساختمان متصل خواهند شد و بوسیله‌ی یک سنسور، روی دمای مناسب تنظیم می‌شوند. همچنین با استفاده از انواع ترموستات‌ها می‌توانید دمای مورد نظر را معمولاً بین 25 تا 31 درجه‌ی سانتی‌گراد تنظیم نمایید.

سیستم‌ گرمایش از کف برقی چه تفاوت‌هایی با سیستم گرمایش از کف آبی دارد؟

شباهت و تفاوت های گرمایش از کف برقی با آبی

  • همانطور که اشاره شد مهمترین تفاوت این دو سیستم، منبع انرژی آنها است. سیستم گرمایش از کف برقی، با استفاده از یک سری رشته سیم، انرژی الکتریکی را به گرمایی تبدیل می‌کند؛ در حالی که سیستم گرمایش از کف آبی، محیط را با استفاده از حرارت بخار یا آب داغ گرم می‌نماید.
  • سیستم‌های گرمایش از کف برقی را می‌توانید تقریباً در تمامی خانه‌ها نصب کنید، اما سیستم گرمایش از کف آبی، به دلیل نیاز به لوله‌‌کشی مجزا و منبع بخار، براحتی در هر مکانی قابل نصب نیست.
  • هزینه‌ی نصب و راه اندازی سیستم‌های گرمایش از کف آبی به مراتب بیشتر از گرمایش از کف برقی می‌باشد.
  • سیستم‌های گرمایش از کف آبی فضای بیشتری نسبت به سیستم‌های برقی اشغال می‌کنند و همچنین ممکن است برخی تجهیزات بصورت بیرونی (روکار) نصب شوند که می‌تواند از زیبایی نماهای خارجی بکاهد.
  • هر شخصی با داشتن حداقل اطلاعات درباره‌ی سیم کشی و برق کاری، می‌تواند با مطالعه‌ی دستورالعمل‌های مربوطه، سیستم‌های گرمایش از کف برقی را نصب و راه اندازی نماید. این در حالی است که برای نصب سیستم‌های گرمایش از کف آبی، باید حتماً از افراد متخصص کمک بگیرید.
  • نصب و راه اندازی سیستم گرمایش از کف برقی در زمان کوتاهی انجام می‌شود؛ بطوری که حتی برخی نصاب‌ها رکورد سی دقیقه‌ای در نصب و راه اندازی چنین سیستم‌هایی بر جای گذاشته‌اند. در ضمن، زمان کمتر برای نصب، به معنی هزینه‌ی کمتر نیز می‌باشد.
  • با استفاده از سیستم‌های گرمایش از کف برقی، قادر خواهید بود دمای هر قسمت از خانه را بصورت جداگانه تنظیم کنید که یک مزیت بسیار خوب برای چنین سیستم‌هایی محسوب می‌شود.
  • سیستم‌های گرمایش از کف برقی معمولاً طول عمر بالاتر و نیاز به نگهداری کمتری دارند. حتی در صورت نیاز به سرویس و اعمال تعمیرات، هزینه‌ی نسبتاً کمی در برخواهند داشت؛ در صورتی که سیستم‌های گرمایش از کف آبی نیاز به سرویس‌های دوره‌ای منظم دارند که علاوه بر هزینه‌بر بودن، ممکن است حداقل برای ساعاتی سیستم گرمایش شما از کار بیاندازد.
  • سیستم‌های گرمایش از کف آبی در بناهای با متراژ بزرگتر، عملکرد مطلوب‌تری نسبت به سیستم‌های برقی ثبت کرده‌اند.

از کدام سیستمِ گرمایش از کف برای منازل خود استفاده کنیم؟ برقی یا آبی؟

راهنمای انتخاب گرمایش از کف

در بخش قبل، به مهمترین تفاوت‌ها و شباهت‌های هر دو سیستم اشاره کردیم. در این بخش قصد داریم به مقایسه گرمایش از کف برقی با آبی از لحاظ کارکرد آنها بپردازیم.

سیستم‌های گرمایش از کف برقی معمولاً برای خانه‌های در حال بازسازی و با فضاهای کوچک‌تر، گزینه‌ی مناسب‌تری محسوب می‌شود؛ چرا که کمترین تاثیر را در ارتفای کفِ واحد می‌گذارند و با مصرف انرژی نسبتاً کمتری محیط خانه را گرم نگه می‌دارند. اخیراً در کشورهای توسعه یافته نیز، سیستم‌های گرمایش از کف برقی محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند، دلیل آن حذف سوخت‌های فسیلی است که به تولید کمتر کربن کمک خواهد کرد.

بطور میانگین، یک سیستم گرمایش از کف برقی، ظرف مدت بیست تا سی دقیقه دمای خانه را به دمای مورد نظر شما خواهد رساند (البته در صورتی که عایق ساختمانی مناسبی را انجام داده باشید). اگرچه سیستم‌های برقی استفاده از سوخت‌های فسیلی را کاهش می‌دهند اما، بین صد تا دویست وات انرژی به ازای هر متر مربع مصرف می‌کنند.

همانطور که گفته شد، در سیستم‌های گرمایش از کف آبی، آب ابتدا در یک مخزن (دیگ بخار) به جوش می‌آید و سپس با جریان یافتن در لوله‌های کار گذاشته در کف، محیط اطراف را گرم می‌کند. طی این فرآیند، در بهترین حالت، شاهد بیست تا چهل درصد اتلاف انرژی خواهیم بود. این در حالی است که اتلاف انرژی در سیستم‌های برقی تقریباً صفر است؛ به این دلیل که گرما از جایی منتقل نمی‌شود و مستقیماً در سیم کشیِ زیرین تولید و به کف خانه انتقال می‌یابد.

اگر قصد نصب گرمایش از کف برای منزلتان دارید و نیاز به راهنمایی دارید، شرکت بهین فلکس آماده ارائه مشاوره رایگان به شما است. در مجموعه ما کلیه خدمات طراحی، تامین متریال و نصب سیستم های گرمایش از کف با بهترین کیفیت و قیمت انجام می‌شود.

سخن پایانی

در این مطلب به مقایسه گرمایش از کف برقی با آبی پرداختیم. همانطور که گفته شد، تمایز اصلی این دو سیستم، در منبع انرژی و نحوه‌ی انتقال انرژی گرمایی به محیط است. بطور کلی به نظر می‌رسد امروزه به دلایلی مانند اتلاف انرژی بسیار کم، هزینه‌ی تعمیر و نگه‌داری پایین، طول عمر بالا، اشغال کمتر فضا و نصب آسان‌تر و سریع‌تر، سیستم‌های گرمایش از کف برقی محبوبیت بیشتری نسبت به سیستم‌های گرمایش از کف آبی به دست آورده‌اند. البته اینکه از چه سیستمی استفاده کنید معمولاً به بودجه، سلیقه و متراژ بنای شما بستگی دارد.

منابع:

nu-heat.co.uk/underfloor-heating

 which.co.uk/reviews/underfloor-heating-systems/article/electric-underfloor-heating-a8qUj3T04EXw

heatzone.com.au/blog/blog-post-floor-heating-electric-vs-hydronic

thermosphere.com/blog/electric-vs-wet-underfloor-heating

familyhandyman.com/project/electric-vs-hydronic-radiant-heat-systems

5/5 - (1 امتیاز)
کارشناس بهین فلکس
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *