🌡️ 0 تا 100 گرمایش از کف ،از طراحی تا اجرا با بهترین کیفیت!
سبد خرید
0
No products in the cart.
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

88944188-9021

بـا مـا در تـمــاس بـاشـیـد

0 تا 100 گرمایش از کف

امروزه شیوه رایج برای گرمایش خانه­ های مدرن استفاده از سیستم گرمایش از کف یا گرمایش کف تابشی است که در آن گرما از کف زمین ساطع می‌­شود. در این نوع سیستم همه قسمت‌­های محیط دمای یکسانی خواهند داشت چون گرما از پایین به بالا می‌­رود و تمام محیط را گرم می‌­کند. اگر قصد نصب گرمایش از کف را دارید، در ادامه با ما همراه باشید تا این سیستم را به طور کامل بررسی کنیم.

بهین فلکس
بهین فلکساز 0 تا 100 اجرای گرمایش از کف در کنار شما هستیم!
Read More

طراحی، تامین متریال و اجرای گرمایش از کف ساختمان خود را به متخصصین بهین فلکس بسپارید!
در صورت نیاز به دریافت مشاوره رایگان با ما در تماس باشید:
02188944188-9

انواع سیستم گرمایش از کف

در حالت کلی دو نوع سیستم گرمایش از کف وجود دارد:

سیستم گرمایش از کف الکتریکی

این نوع سیستم گرمایش از کف با استفاده از انرژی الکتریکی گرمای ساختمان را تامین می­‌کند. در این سیستم المنت ­هایی با مقاومت الکتریکی زیاد روی سطح زمین نصب می‌­شود و گرم شدن این المنت­ ها زمین و سپس فضای محیط را گرم می­‌کند.

مزیت مهم این روش گرمایش از کف سریع و آسان بودن نصب آن است. همچنین نیازی به پکیج و لوله­‌کشی خاصی ندارد و نشتی در آن رخ نمی­‌دهد. اما ایراد این روش این است که هزینه برق مصرفی زیادی دارد و زیاد مقرون به صرفه نمی‌­باشد.

گرمایش از کف برقی
گرمایش از کف آبی چیست؟

سیستم گرمایش از کف آبی

در این نوع سیستم گرمایش از کف لوله­‌های آب در کف زمین قرار داده می­شوند. معمولا لوله­‌های آب مورد استفاده از جنس مس و پلیمر هستند. با عبور جریان آب گرم از لوله‌­ها زمین گرم می‌­شود.

باید توجه داشت برای نصب این سیستم به پکیج و رادیاتور نیاز است. نصب و راه‌­اندازی این سیستم زمان و هزینه زیادی دارد و باید بسیار دقیق و بدون خطا انجام شود تا لوله‌­ها دچار نشتی نشوند.

این سیستم زیر کفپوش‌­های ساختمان نصب می­‌شود و در صورت ایجاد مشکل باید کف را خراب کرد. مزیت این روش گرمایش از کف این است که مصرف انرژی کمی دارد و از این نظر مقرون به صرفه می‌­باشد و در صورت نصب اصولی تا سال­ها بدون بروز هیچ اشکالی کار می­‌کند.

مزایای گرمایش از کف

سیستم گرمایش از کف از انرژی به صورتی بهینه استفاده می‌­کند و با این سیستم برای گرم کردن مکان­‌هایی مثل اتاق انرژی کمتری استفاده می­‌شود. همچنین مزیت دیگر این سیستم نسبت به شوفاژ و سایر سیستم‌­ها این است که تفاوت دمایی در محل وجود ندارد و تمامی مناطق به طور یکنواخت گرم خواهند شد.

بعد از نصب سیستم گرمایش از کف نه نیازی به نگهداری خاصی است و در صورتی که به خوبی نصب شده باشد نه نیازی به تعمیر و هزینه‌­های اضافه است. استفاده از این سیستم بسیار راحت است و بدون دردسر امکان کنترل دما به طور دستی و با یک کنترل ساده امکان پذیر است.

با استفاده از این سیستم دیگر نیازی به شوفاژ و بخاری نیست و تمام خانه گرم می­شود و فضایی توسط این نوع دستگاه­‌ها اشغال نمی­‌شود و با دست بازتری می­توان دکور خانه را انتخاب کرد بدون این که نگران فضای کم یا مدل دکور باشید.

استفاده از این سیستم نسبت به سایر دستگاه‌­ها دارای ایمنی بیشتری است زیرا بخاری و شومینه و شوفاژ با نزدیکی زیاد و لمس موجب سوختگی می­‌شود و اگر کودکی در خانه باشد احتمال خطر بیشتر است اما سیستم گرمایش از کف این خطرات را ندارد.

گرمایش از کف این قابلیت را به خانه می­دهد تا هر دکوراسیونی با هر متریال و جنسی را بتوانید انتخاب کنید. همچنین این سیستم با انواع کفپوش­‌ها سازگاری دارد اما با بعضی از کفپوش­ها کارایی بیشتری را از خود نشان می­دهد مثل موادی با رسانایی حرارتی بالا (سنگ، بتن، سرامیک و کاشی).

با سیستم گرمایش از کف از ایجاد دوده و کثیفی جلوگیری می­‌شود و قسمت­‌هایی مثل حمام و سرویس­‌های بهداشتی که رطوبت زیادی دارند دچار قارچ زدگی و آلودگی­‌ها نمی‌­شوند.

نقشه‌کشی گرمایش از کف و چیدمان لوله‌ها چگونه است؟

طراحی نقشه در نصب گرمایش از کف از مهم‌­ترین مراحل برای تهیه یک سیستم کارآمد می­‌باشد. اگر نقشه غیر اصولی باشد کارایی گرمایش از کف پایین می­‌آید و ممکن است تعادل دما به خوبی صورت نگیرد.

نقشه گرمایش از کف و چیدمان لوله­‌های آن به 4 شکل کلی انجام می­‌شود:

لوله مارپیچ گرمایش از کف
طرح مارپیچ

این طرح برای اتاق‌هایی که دارای یک دیوار سرد یا یک پنجره یا قسمت‌هایی دارای عرض کم مانند راهروها کاربرد دارد. آب گرم ورودی ابتدا از پایین پنجره یا کنار دیوار سرد می‌گذرد و تراکم لوله‌ها در این قسمت بیشتر است و هر قدر مارپیچ به مرکز نزدیک‌تر می‌شود فشردگی آن کمتر خواهد شد.

طرح چهارطرفه loop

این نوع طراحی جزو بهترین نوع طرح‌ها در نصب سیستم گرمایش از کف است و در تمامی موارد می‌شود از آن استفاده نمود. اغلب اتاق‌های مهمان و سالن‌ها با این روش ساخته می‌شوند و دارای بیشترین حد راندمان حرارتی است.
طرح سه طرفه گرمایش از کف
طرح سه طرفه U
این نوع طرح اغلب برای اتاق‌هایی که دارای سه دیوار سرد هستند به کار می‌رود و فشردگی آن به سمت مرکز کمتر می‌شود.
طرح 2 طرفه گرمایش از کف
طرح دو طرفه یا L
این نوع طرح اغلب برای اتاق­‌هایی که دو دیوار سرد یا دو پنجره دارند استفاده می‌شود و ابتدا لوله­‌ها از دیواره­‌های سرد عبور می‌­کنند و فشردگی در این قسمت­‌ها بیشتر خواهد بود.

نحوه اجرای سیستم گرمایش از کف ساختمانی

برای نصب سیستم گرمایش از کف اولین گام متخصصی است که نقشه آن را اجرا کند. همنطور که گفته شد نقشه گرمایش از کف به چهار روش مختلف اجرا می­شود.

در نصب گرمایش از کف آبی باید از قبل تمام تاسیسات برقی و مکانیکی ساختمان انجام شده باشد. پس از بررسی­‌های کارشناس و اطمینان از نبود مشکل باید سطح روی لوله­‌ها با پوششی از سیمان پر شود.

گام بعدی نصب رادیاتورهایی است که برای گرم نمودن لوله‌­ها استفاده می­شود. لایه از سیمان روی این لوله­‌ها به عنوان عایق قرار می­‌گیرد. عایق کردن کف و دیواره­‌ها در محل نصب سیستم گرمایشی مرحله بعدی است.

اجرای گرمایش از کف

پس از آنکه شبکه گرمایشی روی زمین نصب شد همه لوله‌ها بر سرجایشان محکم می‌شوند. همه لوله‌ها به کلکتور یا جعبه تقسیم وصل می‌شوند.

کلکتور به منظور باز و بسته نمودن جریان آب داخل لوله‌ها و هواگیری لوله‌ها استفاده می‌شود. همچنین کلکتور به موتورخانه یا پکیج متصل است و انرژی گرمایی را به داخل آب لوله‌ها هدایت می‌کند.

مرحله بعدی سیمان کردن روی لوله‌ها است و پس از آن کفپوش ساختمان نصب می‌شود. به این دلیل که در هر مرحله از سیمان کردن سیمان باید کاملا خشک شود و سپس گام بعدی اجرا شود معمولا نصب کامل این نوع سیستم چندین روز طول می‌کشد.

مراحل اجرای سیستم گرمایش از کف الکتریکی با مراحل اجرای گرمایش از کف آبی مقداری تفاوت دارد.

گام اول برای اجرای سیستم گرمایش از کف الکتریکی نصب یک شبکه از المنت­‌ها روی زمین است و بعد از آن با سیمان پوشانده می‌­شود و در گام بعدی کفپوش‌­ها روی آن قرار می­گیرند و نصب می­‌شوند.

سیمان کردن روی المنت­‌ها یا لوله­‌ها از اتلاف انرژی و گرما جلوگیری می­‌کند. نصب سیستم گرمایش از کف آبی نسبت به سیستم گرمایش از کف الکتریکی دارای مراحل بیشتری است و وقت و هزینه بیشتری لازم دارد.

انواع قطعات و تجهیزات مورد نیاز گرمایش از کف

برای مطالعه بیشتر

در وبلاگ بهین فلکس مطالب مختلفی را در این زمینه برایتان آماده کرده ایم که میتوانید با کلیک روی عناوین آنها را مطالعه کنید.

دیدگاه کاربران
4 دیدگاه
  • مهدی 14 اسفند 1401 / 8:33 ق.ظ

    با سلام. من بین انتخاب بین نوع آبی و برقی موندم. کدام مدل گرمایش از کف برای من مناسب است؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.

    • support site 16 اسفند 1401 / 11:37 ق.ظ

      گرمایش از طریق آب داغ قدمت بیشتری دارد و به این صورت است که در مرحله ساخت خانه یا تعمیر و بازسازی در کف فضا، لوله‌هایی کار گذاشته می‌شوند که این لوله‌ها به یک دستگاه تولید کننده آب گرم متصل است. آبگرم از طریق این لوله‌ها در تمام فضا گردش می‌کند و گرمای تولیدی را منتقل می‌سازد.
      اما در گرمایش از طریق الکتریسیته، کابل‌های برق به یک تور پلاستیکی متصل هستند و این تورها مانند فرش روی کف پهن می‌شوند. در این روش المنت‌ها مسئول تولید گرما هستند. انتخاب بین دو سیستم مزبور وابسته به تمایل مشتری، ملاحظات اقتصادی و در نهایت هزینه‌های جاری است. اما به طور کلی در کشور ما گرمایش از کف از طریق آب داغ مرسوم‌تر می‌باشد و توصیه بهین فلکس به شما انتخاب نوع آبی است.
      برای مطالعه بیشتر مقاله گرمایش از کف آبی یا برقی را مطالعه کنید.

  • مسعود جهانی 27 اسفند 1401 / 8:23 ق.ظ

    سلام و خسته نباشید. من در حال ساخت یک منزل یک طبقه هستم و برای انتخاب سیستم گرمایشی مردد هستم. میخواستم بدونم که گرمایش از کف با رادیاتور و شوفاژ چه فرقی می کنه؟ ممنون

    • support site 27 اسفند 1401 / 3:26 ب.ظ

      سلام. گرمایش از طریق رادیاتور نسبت به گرمایش از کف از قدمت بیشتری برخوردار است پس در حقیقت در این قیاس سیستم سنتی محسوب می‌گردد. تفاوت‌های عمده میان دو سیستم فوق شامل تفاوت در قیمت، تمایز در نحوه ایجاد گرمایش (توزیع گرمایش)، تمیزی هوای محیط و در نهایت ملاحظات معماری نظیر ایجاد فضای بیشتر در گرمایش از کف و یا استفاده از پنل‌های دکوراتیو مدرن در گرمایش از طریق رادیاتور نام برد. جهت اطلاعات بیشتر مقاله مقایسه گرمایش از کف با رادیاتور را مطالعه کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *