نحوه اجرای لوله کشی پوش فیت

نحوه اجرای لوله کشی پوش فیت

لوله کشی از اجزای اساسی هر ساختمان به شمار می‌آید و به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل در تأمین آب، فاضلاب و سیستم‌های گرمایش و سرمایش عمل می‌کند. در سال‌های اخیر، سیستم‌های لوله کشی پوش فیت به دلیل مزایای متعددی که دارند، توجه مهندسان و کارفرمایان را به خود جلب کرده‌اند. در این نوشته از بهین فلکس، مراحل و نکات مهم در اجرای لوله کشی پوش فیت را بررسی خواهیم کرد.

نقشه و طراحی لوله کشی

برای داشتن یک لوله کشی دقیق و بی نقص می توان قبل از لوله کشی نقشه آن را به کمک نرم افزار طراحی کرد

قبل از اقدام به نصب لوله‌ها و شروع فرآیندهای لازم برای این کار، ضروری است که نیازها و مشخصات هر پروژه به‌طور دقیق و همه‌جانبه بررسی شوند. این بررسی شامل تجزیه و تحلیل شرایط موجود، نیازهای خاص پروژه و الزامات فنی می‌باشد. طراحی صحیح و اصولی سیستم لوله کشی می‌تواند به‌طور قابل توجهی از بروز مشکلات جدی و هزینه‌بر در آینده جلوگیری کند و به همین دلیل اهمیت دارد که این مرحله با دقت تمام انجام شود. در این مرحله خاص، می‌توان از نرم‌افزارهای طراحی مرتبط با لوله کشی استفاده کرد تا دقت طراحی افزایش و مشکلات احتمالی را قبل از اجرای واقعی شناسایی کنند.

تجهیزات لازم برای اجرای لوله کشی پوش فیت

پس از برش لوله، سطح مقطع بدست آمده باید کاملاً عمود بر محور طولی و عاری از پلیسه یا هر نوع زائده‌ای باشد. توصیه ما استفاده از لوله‌بر دستی است که بسیار دقیق بوده و باعث افزایش سرعت انجام کار خواهد شد. همچنین، برای مهار و نگهداری لوله‌های پوش‌فیت بهتر است از آچار تسمه‌ای استفاده کنید.

پخ زدن و کونیک کردن لوله پوش‌فیت

در لوله کشی پوش فیت باید برای جلوگیری از آسیب به حلقه‌ها و تسهیل نصب، لوله باید پس از برش کونیک یا پخ شود

همانطور که می‌دانید در لوله و اتصالات پوش‌فیت یک قسمت دارای سوکت و قسمت دیگر فاقد سوکت است. بنابراین نصب لوله‌های پوش‌فیت با قرار دادن لوله در سوکت که دارای حلقه آب‌بندی است به آسانی انجام می‌شود. برای جلوگیری از آسیب به حلقه‌ها و تسهیل نصب، لوله باید پس از برش کونیک یا پخ شود. برای این منظور از دستگاه پخ یا کونیک‌کن استفاده می‌شود و زاویه لبه کونیک باید حدود ۱۵ تا ۴۵ درجه باشد. می‌توان از لوله‌بر سه‌پایه، روکات یا لوله‌بر سه‌کاره برای برش و کونیک هم‌زمان استفاده کرد؛ این دستگاه‌ها به‌خاطر زاویه و مدل تیغه‌شان این دو کار را به‌طور هم‌زمان انجام می‌دهند. در ویدیو زیر میتوانید ابزار این کار را مشاهده کنید:

حلقه‌های آب بندی

قبل از جا زدن لوله های پوش فیت باید به دقت بررسی کنیم که حلقه ها تمیز و عاری از هر گونه گردو غبار باشد

این حلقه‌ها را قبل از انجام فرآیند جا زدن لوله‌ها با دقت مورد بررسی و بازرسی قرار دهید تا مطمئن شوید که کاملا تمیز و فاقد هرگونه ذرات گرد و غبار و آلودگی باشند. این بررسی به شما این امکان را می‌دهد که از کیفیت نصب و عملکرد صحیح سیستم اطمینان حاصل کنید. به علاوه، مهم است که از داخل بودن و سالم بودن لبه‌های حلقه‌های آب‌بندی مطمئن شوید تا هیچ گونه نشتی احتمالی در سیستم ایجاد نشود. اگر در بررسی‌های خود متوجه شدید که واشر داخل سوکت آسیب دیده یا فرسوده شده است، حتماً باید آن را تعویض نمائید تا از وقوع مشکلات جدی‌تر در آینده جلوگیری شود.

نصب لوله پوش فیت

برای اتصال سوکت‌ها در لوله پوش‌فیت از روان‌کننده استفاده کنید. این روان‌کننده باید غیرنفتی باشد؛ در غیر این‌صورت شاهد خوردگی لوله‌ها خواهیم بود. روغن موتور، گریس و امثال آن از انواع روان کننده‌های نفتی هستند که نباید مورد استفاده قرار بگیرند. توصیه ما استفاده از مایع آب و صابون است که بسیار مقرون به صرفه نیز می‌باشد.

در نظر داشته باشید که برای جا زدن لوله‌ها در یکدیگر می‌توانید از چکش پلاستیکی همراه با ضربه‌های یکنواخت، طوری که آسیبی به لوله‌ها وارد نشود استفاده نمائید. در ویدیو زیر میتوانید نحوه اتصال دو لوله پوش فیت را مشاهده کنید:

انبساط طولی

به منظور پیش‌بینی انبساط طولی که به دلیل تغییرات دما ممکن است رخ دهد، پیشنهاد می‌شود که لوله یا اتصالی که در سوکت قرار دارد را به اندازه حدود یک سانتی‌متر از داخل سوکت بیرون بکشید. این کار به شما کمک می‌کند تا فضای کافی برای انبساط لوله فراهم کنید. برای بررسی و چک کردن طولی که لوله به بیرون آمده است، می‌توانید جلوی سوکت را با اسپری رنگ یا ماژیک علامت‌گذاری کنید. این علامت‌گذاری علاوه بر تسهیل در کنترل، به شما کمک می‌کند تا هر زمان که نیاز باشد، میزان انبساط لوله را به ‌راحتی مشاهده کنید.

نکات کلی اجرای لوله‌کشی پوش‌فیت

برای اجرای لوله کشی پوش فیت باید یک سری نکات مانند پوشاندن لوله با پارچه یا کاغذ خیس را رعایت کرد

  • هنگام حمل و نقل لوله‌های پوش‌فیت بهتر است آن‌ها را به صورت افقی در وسیله نقلیه بگذارید. این کار مانع آسیب رسیدن به سوکت‌ها خواهد شد.
  • از آنجا که لوله‌های پوش‌فیت در اندازه‌های مختلف تولید می‌شوند، بهتر است لوله‌های با اندازه‌های مناسب انتخاب شود تا از بریدن بی‌مورد آن‌ها جلوگیری شود.
  • طرح و نقشه کار باید کاملا ساده و منظم باشد.
  • از اتصالات اضافی اجتناب کرده و همواره مسیر کوتاه را برای لوله‌کشی انتخاب نمائید.
  • مستقیم بودن خطوط فاضلابی بسیار اهمیت دارد. در غیر این‌صورت شاهد فشار آمدن به سوکت‌ها و نشتی سیستم لوله‌کشی خواهیم بود.
  • برای جلوگیری از آسیب دیدن لوله‌های پوش فیت در هنگام جوشکاری و کار با فرز، بهتر است آن‌ها را با پارچه یا مقوای خیس بپوشانید.
  • برای اجرای لوله قائم ونت، سوکت‌های سه راهی پوش‌فیت باید به سمت پائین به کار گرفته شوند تا خلاف شیب فاضلاب باشد.
  • به دلیل آنکه لوله‌های پوش‌فیت را نمی‌توان برای ارتفاع بیش از 6 متر تست کرد، لازم است تا در لوله‌های عمودی از سه راهی بازدید در هر طبقه استفاده کنید.
  • از آنجا که دمای بالای 60 درجه سانتیگراد می‌تواند باعث خرابی و بروز مشکل در اورینگ سیستم پوش‌فیت شود، بهتر است از تخلیه سیستم‌هایی با چنین دمایی توسط سیستم پوش‌فیت اجتناب کنید.

پوش‌فیت باکیفیت را از بهین‌فلکس بخواهید!

اگر درمورد پوش‌فیت و نکات اجرایی مربوط به آن، هرگونه سوال و ابهامی در ذهن شما وجود دارد، می‌توانید با مشاوران مجرب ما در بهین‌فلکس تماس حاصل کنید تا بتوانند شما را به‌ خوبی راهنمایی کنند و پاسخگوی نیازها و سوالات شما باشند. کارشناسان ما آماده‌اند که اطلاعات دقیقی را در اختیار شما قرار دهند و هرگونه مسئله‌ای را که ممکن است برایتان ایجاد شده باشد، بررسی کرده و پاسخ دهند. همچنین، این امکان برای شما فراهم است که لوله‌های پوش‌فیت باکیفیت و استاندارد را با قیمت‌های مناسب از بخش فروشگاه اینترنتی سایت بهین فلکس ثبت سفارش کرده و از خریدی مطمئن و به‌صرفه بهره‌مند شوید. ما تلاش می‌کنیم تا تجربه خرید شما را راحت و رضایت‌بخش کنیم و محصولات باکیفیت را به شما ارائه دهیم تا از انتخاب خود راضی باشید.

به این مقاله امتیاز بدهید
کارشناس بهین فلکس
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *