چه کفپوشی برای گرمایش از کف مناسب است؟

انواع کفپوش مناسب گرمایش از کف

کفپوش مناسب برای گرمایش از کف، کفپوشی است که گرما را به طور مؤثر از سیستم گرمایش به سطح و سپس فضای مورد نظر منتقل کند. سطوح سخت مانند سنگ یا کاشی‌های سرامیکی، یا چوب مهندسی شده، بهترین انتقال حرارت را ارائه می‌دهند، زیرا رسانای حرارتی هستند، اما این بدین معنی نیست که دیگر کفپوش‌ها برای گرمایش از کف قابل استفاده نیستند.

قبل از بررسی کفپوش مناسب برای گرمایش از کف، ابتدا مزایای سیستم‌های گرمایش از کف نسبت به سایر سیستم‌های گرمایشی را بررسی می‌کنیم.

مزایای سیستم‌های گرمایش از کف

گرمایش از کف نه تنها گرمای راحت و یکنواختی را به کل فضا ارائه می‌دهد، بلکه یک روش واقعاً کارآمد برای گرم کردن خانه است. علاوه بر مزایای مربوط به صرفه جویی در انرژی و گرم کردن فضای خانه به صورت یکنواخت، سیستم گرمایش از کف از نظر دکوراسیون نیز انتخاب فوق‌العاده‌ای است. حذف رادیاتورها که فضای مفید خانه را محدود می‌کنند، دست شما را برای داشتن دکوراسیون دلخواه باز تر می‌کند. در ادامه برخی از مزایای سیستم گرمایش از کف را به اختصار بیان می‌کنیم:

  • گرمای یکنواخت
  • گرمایش مطبوع و لذت بخش
  • خشکی کف فضا
  • خشک شدن کف سرویس ها
  • عدم ظهور دوده در بالای رادیاتور
  • آسایش و ایمنی بیشتر
  • مصرف بهینه انرژی (حدود 30 درصد انرژی کمتر)

انواع مختلف کفپوش مناسب برای گرمایش از کف

بسیاری از افرادی که سیستم گرمایش از کف را انتخاب می‌کنند، یا در حال حاضر از این سیستم گرمایشی استفاده می‌کنند، نگران هستند که انتخاب کفپوش مناسب برای گرمایش از کف را به درستی انجام ندهند و یا کفپوشی که انتخاب می‌کنند روی سیستم گرمایشی آن‌ها تأثیر منفی بگذارد. فارغ از انتخاب طرح و رنگ و نوع کفپوش می‌بایست دو فاکتور مهم ضخامت و چگالی کفپوش و مقاومت در برابر گرما را مدنظر داشت.

کفپوشی برای گرمایش از کف مناسب تر است که دارای چگالی بالاتری باشد. البته باید توجه کرد که با افزایش چگالی، ضخامت نباید از 18 میلی‌‌متر بیشتر شود.

از نظر مقاومت در برابر گرما، کفپوشی مناسب است که در برابر تغییرات دمایی و حرارتی، مقاومت بالایی داشته باشد. گرمای کف منجر به بین رفتن رطوبت کفپوش و آسیب به بافت آن می‌گردد. بنابراین هنگام تهیه کفپوش حتما به جنس مواد اولیه و ساختار کفپوش توجه شود.

برای بررسی کفپوش مناسب برای گرمایش از کف ابتدا انواع کفپوش‌هایی که در سیستم ساختمان‌سازی و گرمایش از کف مورد استفاده قرار می‌گیرند با هم بررسی می‌کنیم.

چوب کامپوزیت و یا چوب مهندسی شده

هنگام انتخاب چوب مهندسی شده جهت استفاده با گرمایش از کف، توجه به ضخامت آن ضروری است.
هنگام انتخاب چوب مهندسی شده جهت استفاده با گرمایش از کف، توجه به ضخامت آن ضروری است.

وقتی صحبت از کفپوش‌های چوبی و سیستم گرمایش از کف به میان می‌آید، کفپوش‌های چوبی مهندسی شده بهترین انتخاب هستند. از آنجایی این نوع کفپوش از لایه‌های الوار تشکیل شده است، با روکش جامد، بسیار پایدارتر از دیگر انواع کفپوش‌های چوبی است.

کفپوش‌های چوبی مهندسی شده که با عنوان چوب کامپوزیت نیز در بازار شناخته می‌شوند، دارای ثبات ساختاری خوبی هستند که به آن‌ها اجازه می‌دهد، برای سیستم گرمایش از کف عملکرد خوبی داشته باشند. مهم‌ترین اصل در انتخاب کفپوش‌های چوبی توجه به ضخامت آن‌ها است. کفپوش مناسب برای گرمایش از کف باید ضخامت کمی داشته باشد تا بتواند به راحتی گرما را انتقال دهد.

ویژگی‌های چوب‌های مهندسی شده عبارت‌اند از:

  • مقرون به صرفه نسبت به طول عمر؛
  • سهولت در نصب؛
  • گرما را به خوبی منتقل می‌کند؛
  • مقاومت بسیار بالا؛
  • یک المان بسیار زیبا در طراحی دکوراسیون منزل و یا محیط کار؛
  • مناسب برای تمامی سطوح کف؛
  • طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها، الگوها و پرداخت‌ها را برای انتخاب سلیقه‌های مختلف و انواع دکوراسیون دارد.

لازم است بدانید کفپوش‌های چوبی باید قبل از نصب در ساختمان، سازگار شوند تا از خطر انبساط یا انقباض آن‌ها پس از نصب جلوگیری شود. همچنین در اولین مرحله استفاده از سیستم گرمایش از کف، گرمایش باید بسیار آرام و در طی چند مرحله افزایش دما انجام شود تا از وارد شدن شوک گرمایی به کفپوش جلوگیری شود.

ذکر این نکته ضروری است که نصب این پارکت چوب طبیعی در حمام و محل هایی که امکان ریزش آب بر روی آن وجود دارد، امکان پذیر نیست.

کاشی‌های سرامیکی

اگر از سرامیک بر روی سیستم گرمایشی استفاده می‌کنید، باید نکاتی را رعایت کنید.

کاشی‌های سرامیکی به دلیل داشتن بالاترین رسانایی حرارتی، داشتن سطح شیک و زیبا و با قابلیت تمیز کردن آسان، انتخابی محبوب در آشپزخانه و حمام هستند. این کاشی‌ها با مقاومت بسیار بالا، سال‌های سال بدون هیچ مشکلی کار می‌کنند.

ویژگی‌های کاشی‌های سرامیک عبارتند از:

  • انتقال حرارت کارآمد و یکنواخت؛
  • مناسب برای آشپزخانه و حمام به دلیل مقاومت بسیار زیاد در برابر رطوبت؛
  • دوام و مقاومت بسیار بالا در طول زمان؛
  • داشتن طیف وسیعی از سبک‌ها، رنگ‌ها و الگوها برای انطباق با انواع دکوراسیون؛
  • قابل نصب در هر سطح کف؛

لازم به ذکر است قبل از قرار دادن کاشی‌های سرامیکی، از یک غشای جداکننده روی سیستم گرمایش از کف استفاده می‌شود. این کار امکان هرگونه حرکت کاشی‌های سرامیکی در کف را از بین می‌برد و کاشی‌ها را از خطر ترک خوردن محافظت می‌کند.

در نظر داشته باشید که برخی از سرامیک ها دارای ضخامت بیشتری هستند که موجب کاهش عملکرد سیستم گرمایش از کف می‌شوند.

نصب سرامیک های خیلی ضخیم روی سیستم گرمایش از کف اصلا توصیه نمی‌شود.

کفپوش‌های وینیل (پارکت پلاستیکی)

سومین کفپوش مناسب وینیل یا همان پارکت پلاستیکی است.
سومین کفپوش مناسب وینیل یا همان پارکت پلاستیکی است.

کفپوش‌های وینیل یک کفپوش بسیار شیک و بادوام (از جنس نوعی پلاستیک) برای سیستم‌های گرمایش از کف هستند و پوششی لوکس و متناسب با طراحی داخلی شما ایجاد می‌کنند.

ویژگی‌های کفپوش‌های وینیل عبارتند از:

  • ظاهری با کیفیت بالا برای خانه‌های سنتی یا مدرن
  • مقاومت بسیار بالا
  • مناسب برای تمامی سطوح کف
  • ایده‌آل برای اتاق‌هایی که به خوبی عایق‌بندی شده‌اند و نیاز به حرارت کمتری دارند.

در مواقعی که از کفپوش‌های وینیل استفاده می‌شود، به دلیل حساسیت این کفپوش‌ها به دمای بالا، یک سنسور دما در سیستم گرمایش از کف تعبیه می‌شود که از گرم شدن بیش از حد کفپوش جلوگیری می‌کند.

کفپوش مشمع

از این نوع کفپوش در محیط های مرطوب نمیتوان استفاده کرد.
از این نوع کفپوش در محیط های مرطوب نمیتوان استفاده کرد.

این نوع کفپوش از نظر ظاهری و نصب، شباهت زیادی به کفپوش‌های وینیل دارد، با این تفاوت که در برابر حرارت مقاوم‌تر است و به همین دلیل انتخاب بهتری برای سیستم‌های گرمایش از کف است.

هرچند کفپوش مشمع نسبت به کفپوش‌های وینیل مقاومت بیشتری در برابر گرما دارد و برای سیستم‌های گرمایش از کف مناسب‌تر است، اما در نظر داشته باشید که این کفپوش‌ها مقاومت کمتری در برابر رطوبت دارند. به همین دلیل برای موقعیت‌هایی که با رطوبت بیشتری در تماس هستند، مانند حمام و دستشویی، بهتر است از کفپوش وینیل به جای کفپوش مشمع استفاده شود.

رزین

نام دیگر کفپوش رزین، اپوکسی است.
نام دیگر کفپوش رزین، اپوکسی است.

روکش‌های رزین مصنوعی کفپوش‌های سخت و بادوام هستند که به طور فزاینده‌ای در خانه‌هایی که سیستم گرمایش از کف دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. مهم‌ترین مزیت رزین برای استفاده در سیستم گرمایش از کف، رسانایی بسیار بالای آن است. همچنین برای استفاده از رزین، دیگر نیازی به یک لایه اضافی زیر کفپوش وجود ندارد و همین یک مزیت فوق‌العاده محسوب می‌شود چرا که همین لایه اضافی می‌تواند مانند عایق عمل کرده و انتقال حرارت را با محدودیت مواجه کند.

ویژگی‌های کفپوش‌ رزین عبارت است از:

  • انتقال حرارت کارآمد و یکنواخت؛
  • پوشش سخت، تمیز و بدون درز؛
  • پرداخت مدرن و امروزی در رنگ‌ها و طرح‌های متعدد؛
  • رزین عملکرد بهینه‌تری برای نگهداری حرارت دارد و گرما را برای مدت طولانی‌تری نگه می‌دارد؛
  • مناسب برای پروژه‌های نوسازی و بازسازی

کفپوش سنگی

به دلایلی که در ادامه ذکر می‌کنیم این نوع کفپوش یکی از بهترین کفپوش های مناسب برای گرمایش از کف است.

بسیاری از مهندسین ساختمان معتقد هستند که کفپوش‌های سنگی بهترین کفپوش مناسب برای گرمایش از کف هستند. این عمدتاً به دلیل رسانایی حرارتی بالای کفپوش سنگی و حفظ حرارت عالی است، به این معنی که کاشی‌های سنگی به سرعت گرم می‌شوند و برای مدت طولانی‌تری نسبت به بسیاری از مواد کفپوش دیگر گرم می‌مانند.

کفپوش‌های سنگی از نظر زیبایی شناختی نیز با انواع دکوراسیون‌های مختلف سازگار هستند و از نظر مقاومت باید بگوییم که کفپوش‌های سنگی به اندازه‌ی عمر خانه، با دوام هستند و از بین نمی‌روند و نیاز به تعویض نخواهند داشت.

جمع بندی و نکات نهایی

خبر خوب در این است که در واقع فقط تعداد کمی از انواع کفپوش وجود دارد که برای استفاده با گرمایش از کف مناسب نیستند و شما می‌توانید تقریباً از همه‌ی کفپوش‌ها هم‌زمان با سیستم گرمایش از کف استفاده کنید. با این حال، گفته می‌شود، برخی از کفپوش‌ها نسبت به بقیه گزینه مناسب‌تری هستند.

کارشناسان ساختمان بر این عقیده هستند که: «بهترین کفپوش مناسب برای گرمایش از کف، کفپوشی است که گرما را به طور مؤثر از سیستم به سطح اتاق منتقل کند.»

سطوح سخت مانند سنگ یا کاشی‌های سرامیکی یا چوب مهندسی شده، بهترین انتقال حرارت را ارائه می‌دهند، زیرا از نظر حرارتی رسانا هستند.

نکته دیگری که باید در نظر داشت، نوع سیستم گرمایش از کف ساختمان است. انواع خاصی از کفپوش‌ها در مورد سیستم‌های برقی گرمایش از کف مناسب نیستند، اما برای استفاده در سیستم‌های گرمایش از کف آبی، مناسب هستند.

همچنین دمای محیط و وضعیت آب و هوایی نیز بسیار مهم است. برای مثال کفپوش‌های وینیل مقاومت کمی در مقابل دما دارند و به همین دلیل برای مناطق سردسیر که نیاز است سیستم گرمایش از کف مدت بیشتری از سال را با دمای بالا کار کند، گزینه مناسبی نخواهند بود.

جهت دریافت مشاوره رایگان در این زمینه میتوانید با کارشناسان بهین فلکس در تماس باشید تا به صورت تخصصی شما را راهنمایی کنند.

به این مقاله امتیاز بدهید
کارشناس بهین فلکس
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *